Attacken mot Charlie Hebdo. 7 Januari, dagen då yttrandefriheten dog? | Sverigedemokraterna Mölndal

Attacken mot Charlie Hebdo. 7 Januari, dagen då yttrandefriheten dog?

brokenpen

Ett par män utrustade med tunga vapen stormade in och slaktade en stor del av en tidningsredaktion. Budskapet var tydligt, den som kritiserar eller häcklar Islam kommer att dödas.

Ens förstas tanke är att inte låta sig tystas. Men nästa tanke blir, tänk om något skulle hända mina vänner eller anhöriga? När ”uttala sig fritt” kan innebära att man inte bara utsätter sig själv för fara utan även andra så börjar man tänka sig för, man börjar tänka om.

Begränsad yttrandefrihet är inte fri.

I svensk media ställer man sig frågan om detta kan hända i Sverige? 

För ett par år sedan så höll det på att hända i Sverige. Ett par muslimska ungdomar, beväpnade med knivar och en flyktplan skulle dräpa Lars Vilks. Lyckligtvis, lyckades polisen sätta stopp för deras planer. En hemsk historia som bara blev ruggigare av det faktum att media tog parti för de muslimska ungdomarna. Istället för att visa sympati för Lars Vilks och de hot han ständigt utsätts för. Istället för att stå upp för yttrandefrihet.

Yttrandefriheten har varit under konstant hot i många år. Regeringen har stiftat lagar som gjort det möjligt att bötfälla eller t.o.m fängsla folk som säger fel saker. Att nämna sanningar om den religion som attentatsmännen sade sig representera kan inte bara innebära fängelse som tex Dan Park. Det kan även innebära social stigmatisering och personlig tragedi som tex Marcus Birro. Vi har sett hur priset för det fria ordet blivit allt dyrare för varje år. Men kulmen nåddes idag, då priset blev = döden.

Jag tror därför att 7 Januari kommer att gå till historien då yttrandefriheten dog. Jag tror att Charlie Hebdo var den sista redaktionen som vågade stå för de fria ordet. Det blir dagen då svärdet besegrade pennan.

De skyldiga är inte bara islamister. Våra politiker och vår media är minst lika skyldiga. De har banat vägen för denna utveckling, de har legitimerat avvecklandet av det fria ordet. Man kan inte säga att man inte såg detta komma. SD har varnat för detta i många år.

Som Sverigedemokrat är inte bara mitt uppdrag att verka för en sundare politik, det är också att kämpa för yttrandefrihet. Något som idag visade sig vara viktigare och farligare än någonsin.