Ensamkommande begår flera rån i Mölndal | Sverigedemokraterna Mölndal

Ensamkommande begår flera rån i Mölndal

ensamkommande

I Mölndalsposten kan man läsa om ensamkommande i var och varannat nummer. I samtliga fall blir de omskrivna  i positiva ordalag. Men när minst 15st ensamkommande kordinerat rånar Mölndalsbor då blir det förstås knäpptyst. 

På nyårsnatten rapporterades det att ett ungdomsgäng begått flera rån. Men rånen har fortsatt även ett par dagar in på det nya året. Vid ett tillfälle omringades en person av 15 män/pojkar och blev rånad på mobiltelefon. Vid flera tillfällen har de misstänkta förövarna gripits men polisen har varit tvungna att släppa dem då de uppgett att de varit under 15 år. Det har också varit svårt att fastställa deras identitet. Enligt polisen rör det sig om ungdomar från nordafrika.

Det betyder att precis det som SD Mölndal varnade för har besannats. Mölndal har på senaste tiden tagit emot ett stort antal ensamkommande. Som av en händelse har i samma veva Mölndal drabbats av en betydande ökning av rån och inbrott. Det var något som SD Mölndal befarade och yrkade därför reservation mot att ta emot fler ensamkommande (SD Mölndal överklagade även detta till förvaltningsrätten). De övriga politikerna kallade bl.a SD för rasister och främlingsfientliga för att vi gjorde dessa antaganden.

En helt ny typ av brottslighet

Enligt en polis som SD Mölndal varit i kontakt med rör sig detta om en för Mölndal helt ny typ av brottslighet. De är orädda och behöver inte oroa sig för reprisalier. De behöver heller inte stå till svars för några föräldrar. I vissa fall har det hänt att en ensamkommande gripits flera gånger på en och samma dag. Att de dessutom kan organisera sig i såpass stora grupper förvånar polisen.

Ännu fler ensamkommande till Mölndal

Så sent som i december beslutade kommunstyrelsen (med reservation från SD) att ta emot ännu fler ensamkommande. Det betyder att denna typ av brott inte bara kommer att fortsätta utan också högst troligen öka. Särskilt då ungdomarna lär sig att både sociala myndigheter och polis står helt maktlösa inför det faktum att de hela tiden kan uppge att de är under 15år.

Politikerna ljuger för medborgarna

I anslutning med att kommunen skulle öppna hem för ensamkommande hade kommunen ihop med Socialdemokraten Bernt A Runberg ett ”informations”-möte. Där blev oroliga mölndalsbor skedmatade med lögner från politiker och kommuntjänstemän. Där påstod man att det inte fanns något som talade för ökad kriminalitet i anslutning till ensamkommande. Man menade tom på att det var kanske troligare att de ensamkommande kunde råka illa ut. Kommunen hade även bjudit många flyktingaktivister till informationsmötet för att skapa en slags uppfattning att flertalet var positiva till boendet för ensamkommande. Många som deltog på mötet talade om för SD i efterhand att de inte vågade ställa frågor pga att bli kallade rasister. SD sa i slutet på mötet att tiden skulle utvisa att vi hade rätt. Något som nu skett med besked.
SD vill ”kraftigt” minska antalet ensamkommande i kommunen. Vi vill även införa obligatoriska ålderstester på de ensamkommande då det i flera fall verkat röra sig om personer som är betydligt äldre.

Inte bara i Mölndal

I flera delar av Sverige och Europa har män som beskrivits som ”nordafrikaner” attackerat, antastat och rånat människor. Tillvägagångssättet har varit förvånansvärt likt. I en stor grupp omringar man offret som man antingen antastar eller / och rånar. Detta är bara ännu en realitet vi måste förpassa oss till numera och är ett direkt resultat av våra styrande politiker. Det mest skrämmande är att polisen säger sig vara maktlös och att förövarna oftast kommer undan.

Inte politiskt korrekt att påtala problemen

Trots att detta skulle kunna räknas till en av de större händelserna i Mölndal på mycket länge har det i princip varit helt tyst i Mölndalsposten. Istället får vi läsa om ensamkommande som studerar eller målar teckningar och ställer ut på biblioteket. Efter incidenten i Köln talas det mycket om hur media mörklägger sanningar som kan gynna SD. Uppenbarligen gäller det även Mölndalsposten. Vi i SD anser att detta vilseleder folk men också att det sätter medborgare i fara genom att inte varna befolkningen om problemet.

SD Mölndal har låtit ytterligare en polis kontrollera texten och uttrycker sig såhär:

-Hej. När det gäller rånen liksom din beskrivning av situationen stämmer detta till 100 procent. Precis så är det och det fortsätter varje dag. Företrädesvis natt kväll. 
De ligger också bakom många av inbrotten. Flera hus i Lindome bl.a. De bor dels i någon husvagn i Kållered dels i det gamla bageriet i Rävekärr. 
Frustrationen är stor. De gör som de vill och åker in o ut flera gånger samma dag.  Ibland 3 – 4 ggr.  De skrattar åt polisen och åklagarna är fega och vågar ej anhålla trots det är uppenbart de ljuger.  Jag har föreslagit åklagare att gå på vår visuella bedömning att de är uppenbart äldre men de flesta vågar inte. Några tuffa åklagare har gjort så och anhållit men nästa dag är ”ungarna” ute igen. Ingen gör något.

Fakta om ensamkommande barn:
”Ensamkommande barn” kostar skattebetalare minst 1900kr per dygn i kost och logi. Man räknar med att de ensamkommande som kommit i år kan kosta uppemot 30 miljarder på ett år. Lägger man därtill asylprocess, utbildning, sjukvård mm. Då rör det sig troligen om minst det dubbla. Ensamkommande får ofta senaste modellen av Iphone, gymkort och aktiviteter. De får (förutom kost, logi och kläder) ca 1900kr varje månad i fickpengar. De brukar oftast få förtur till lägenheter inom kommunen. Detta verkar vissa ensamkommande inte tycka räcka och drygar ut kassan med att råna människor. Även om inte alla ensamkommande barn begår brott har det ansetts att denna grupp har särskilt utmärkt sig i antal brott. Lyssna gärna på denna dokumentär om ensamkommande på SR

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/661933?programid=4902

*OBS! Rånen har koppling till ensamkommande enligt polisen. Däremot finns ingen ”officiell” koppling mellan ensamkommande och inbrottsvågen i Mölndal. SD Mölndal betonar bara tillfälligheten i att det uppstått samtidigt som Mölndal tagit emot många ensamkommande. Men det är viktigt att inte ta något förgivet förrän det bevisats.

Ungdomsliga misstänks för flera rån

Polisrapport 2016-01-03

Kriminella barn blir allt fler