Kommunfullmäktige 20 maj | Sverigedemokraterna Mölndal

Kommunfullmäktige 20 maj

nollkoll

Kommunfullmäktiges dagordning innehöll inte särskilt många punkter. För att fylla ut tiden brukar olika

SD´s gruppledare med Mölndals yngsta Sverigedemokrat gjorde ett tappert försök i KF.

SD´s gruppledare med Mölndals yngsta Sverigedemokrat gjorde ett tappert försök i KF.

förvaltningschefer hålla föredrag. Turen hade denna gång gått till Social och arbetsmarknadsnämnden.

Denna nämnd har senaste tiden gjort Mölndal lite av ett namn nationellt, kanske som Sveriges i särklass mest slösaktiga kommun. Åtminstone Sveriges sämsta förhandlare.

Ni har väl alla sett uppgifterna om hur nämnden betalat upp till 68000kr i månaden för en etta.
Med detta i åtanke var det en tillsynes ganska nervös Mia Saba (förvaltningschef för  social och arbetsmarknadsnämnden) som äntrade talarstolen. Hon började med att dra något av en personlig CV. Hon bedyrade hur hon älskade sitt jobb för att sedan ogenerat tala om hur duktiga hon tyckte vi politiker var. Om det var någon slags grej från en inövad kommunal chefskurs, eller om det var en desperat vädjan att inte ge henne sparken för att hon leder i dagsläget Sveriges mest havererade nämnd var svårt att avgöra.

En sak som framgick tydligt var att Mio precis som S och MP´s kommunalråd helt saknade insikt om hur skattepengar genereras. Mio berättade om hur de gjort ensamkommande ”självförsörjande” och hur de genererade skattepengar. Det är ju en lögn då det handlar om att flytta dem till utbildningar och studiebidrag samt subventionerade yrken.

Kvällens enda intressanta ämne var väl nedläggningen av Fässbergsgymnasiet. Det är helt klart att gymnasiet måste läggas ner. Anledningen till det är att ingen vill gå på Fässbergsgymnasiet och de får inga sökande. På den punkten var alla överens.
Våra smått förvirrade politiker trodde att det berodde på att man inte ”marknadsfört” skolan. Andra hävdade att man skulle ha lite mer spännande program. Det ger en inblick i hur verklighetsfrånvända Mölndalspolitikerna är.
Frågar man ungdomar i kommunen så menar de på att det gick så mycket nyanlända och ensamkommande på skolan och att det i sin tur skapade en dålig stämning på skolan. Därför valde de flesta ungdomar att söka sig till andra skolor.

”Av erfarenhet vet jag att politikerna har ganska dålig koll så jag sa att det räcker om jag får svaret i tiotal, hundratal eller tusental.”

Med kommunens havererade politik och planer på ett betydligt större mottagande så finns det ju ingen möjlighet att driva en populär gymnasieskola. Därför var Sverigedemokraterna motvilligt tvungna att acceptera Fässbergsgymnasiets nedläggning. Det är något som partiet tycker är mycket synd eftersom vi vet att väldigt många i kommunen vill ha en trygg gymnasieskola.

Kvällens snackis stod SD som vanligt för.

Undertecknad valde att ställa en fråga angående en punkt i kvartalsrapporten. Det handlade om hur skolnämnden gått back 1,4 miljoner eftersom antalet nyanlända ökat med 17%.

-17% av vad, undrade jag?

Av erfarenhet vet jag att politikerna har ganska dålig koll så jag sa att det räcker om jag får svaret i tiotal, hundratal eller tusental.
Det blev en pinsam tystnad i salen som sedan gick över till ett vilt surrande. Av alla de 61 ledamöter som satt i salen så kunde ingen svara på frågan. De styrande i ”majoritet Mölndal” hade alltså ingen aning om det var 10-tals eller 1000-tals. Om nu budgeten spricker här och var p.g.a ensamkommande och nyanlända, är det då inte rimligt att politikerna bildar sig ett hum om hur många det rör sig om?

Siffran 17% blir ju inte riktigt användbar om man inte får veta vad ursprungsbeloppet var. Av 61 ledamöter var det alltså ingen om funderat på att ställa frågan. Det får en osökt att undra om de ens läser sina handlingar.

nollkoll2
*Hans Bergfelt (moderaternas gruppledare och kommunalråd) kände till summan 106. Antar att han var lika mån som vi att visa hur lite koll majoritet Mölndal har. Marcus Claesson kommunalråd från FP gjorde en gissning på 40.