Politikerna ger skojare ännu mer pengar | Sverigedemokraterna Mölndal

Politikerna ger skojare ännu mer pengar

skojare

För några veckor sedan avslöjade Expressen att det fanns gode män som kunde tjäna närmare 100.000kr i månaden bara på att agera gode män åt ”ensamkommande flyktingbarn”.

LÄS REPORTAGET HÄR
http://www.expressen.se/nyheter/goda-man–for-98-750-kronor-i-manaden/

SD hade tagit upp detta i Social & arbetsmarknadsnämnden (SAN) redan innan Expressens avslöjande, men intresset var minst sagt svalt. Det var först när det kom i Expressen som frågan diskuterades, men det hände inte mycket mer. Eftersom vissa delar i SAN är sekretessbelagda kan jag inte gå in på detaljer. Men, en person som beskrevs i Expressens reportage, som hade många klienter förekom även på dagens sammanträde.

För att inte nämna några detaljer kan jag säga att den personens lön är idag ännu högre efter politikernas beslut, med reservation från SD såklart. Trots att SD upplyste de aningslösa politikerna om hur det låg till valde man ändå att klubba igenom beslutet.

Men SD´s upplysning om hur det låg till hade ändå en viss effekt. Alla höll med om att det var ren galenskap att ha så många klienter och det beslutades att det skulle framgå i alla fortlöpande handlingar hur många klienter en god man har. På så sätt lyckades SD blänka till med en liten strimma ljus av sunt förnuft i en övrigt mörk nämnd.

Nu kan man ju fråga sig vad det tjänar till egentligen, när de nu visste att personen hade ca 4 gånger fler än absoluta maxbelopp men ”ändå” klubbade igenom beslut?! Men det mina vänner, det är de styrande politikerna i ett nötskal. 

Övrigt av intresse var att det kommunen tvingas ta emot 450 nya invandrare till Mölndal som kommer att behöva bostäder, troligtvis köpta boenden bl.a. Det betyder att det kommer vara fortsatt toksvårt att få tag i lägenhet i Mölndal för ni kan säkert gissa vilka som får förtur i bostadsköer.

Nya invandrare som varit här 0-3 år står för nära 10% av kommunens totala försörjningsstöd. Det är en siffra som garanterat kommer att växa lavinartat kommande år.